About Tutorials Fanfic Follow Home

Thursday, December 12, 2013

Wedding: 12/12




Assalamualaikum.

Entri kali ni, banyak post gambar kahwin. Ok. Bukan aku yang kahwin. Aku kahwin? Sorry not too sorry. Takmo kahwin! *mata ke atas, tangan dalam poket* Tapi Cikgu Chemistry aku yang kahwin. Okcan, by the way ni first time aku pergi wedding event cikgu sendiri walaupun selama ni ada je cikgu-cikgu aku kahwin dan ajak sekelas, tapi nak buat camne aku takde rezeki nak pergi kenduri tu semua. So.. Kinda excited, tengok cikgu sendiri naik atas pelamin! lol.

Memandangkan tadi aku bawak sekali, Mr. Pho aku pergi kenduri cikgu, jadi aku 'gunakan' la dia. Gila kau, aku nak tinggalkan Mr. Pho seorang diri dekat rumah..! Kemana sahaja aku pergi, harus bawa sekali Mr. Pho kalau tidak dia merajuk. Wuu~ Ehemm. Mr. Pho tu kamera kesayangan waa dohh. Eh, jap. Sebenarnya aku dah lupa nama dia Mr. Pho ke Mr. Nick yang pernah aku bagi nama dekat dia dulu. lol. Hm. Guna Mr. Nick la baru havoc! Ok, lari ayat. 

Aku acah-acah macam jadi photographer untuk wedding cikgu aku. lol. Walaupun dah lama menyimpan hasrat nak bekerja jadi freelancer photographer, tapi apakan daya.. Umur tak cukup lagi nak kerja. Karang dapat project photography jejauh, ibu bapa aku risau pula anything happen dekat aku. So.. Aku takde la kerja. Kena tunggu lepas habis SPM baru boleh kerja, cari duit sendiri. By the way, aku cemburu tengok kawan aku yang sebaya aku dah bekerja part-time jadi freelancer photographer. Jelly tahu idok... Ok, jadi aku tangkap gambar cikgu bebanyak. Huuu.

Dan part yang paling best, setiap kali aku tangkap gambar cikgu, cikgu pandang kamera aku. Ok. "Mr. Nick, sila bangga kerana ada orang nak menghadap kau." lol. Disebabkan tadi aku kena balik cepat, jadi ada la sikit gambar yang dapat aku tangkap. Gambar yang aku post dekat entri ni, hanya untuk sesuka. Gambar yang aku rasa macam boleh menggangu privasi cikgu aku, tidak aku post dekat sini. Biarlah gamabr-gambar tu tersimpan dalam folder laptop aku.



Design pelamin. Cantik okay, warna pink campur ungu sikit campur biru dan putih.


Cikgu duduk atas pelamin.


Antara hantaran buat pengantin lelaki.


Pengantin perempuan tengah text someone. lol.


Kasut untuk pengantin perempuan bersama sejambak bunga.


Sejambak bunga lagi.


Design bunga telur. Aku suka bentuk bunga tu tapi aku lupa nama bunga tu. Hmm.


Pengapit pengantin lelaki tu tengok payung la. Wuu~


Tengok! Cikgu Chemistry waa pandang kamera waa doh~


Dua hati bersatu. Begitu juga dengan dua kaki payung yang sedang berehat di tangga. lol.


Ucapan untuk cikgu cantik ;
"Dear cikgu. Walaupun saya tahu cikgu tak baca blog saya dan ucapan ni, tapi saya tetap juga nak taip ucapan tahniah untuk cikgu. Hehe. Tahniah cikgu kerana cikgu telah menjadi seorang 'Puan' dan seorang 'Isteri'. Moga cikgu dapat baby-baby comel nanti. Wee~ Maaflah sebab hadiah yang saya dan Balqis bagi takde la mahal mana. Hehe. Dan akhir sekali, semoga tali ikatan ini akan kekal ke Jannah. Amin."


Sayonara.

Thursday, October 24, 2013

Memories: 22/10


Kejujuran tidak perlu dilaungkan. Ia dirasai oleh hati yang penuh kasih sayang.❞

Assalamualaikum.

Ok. Entri ni banyak gambar je. Ceritanya takde yang nak dikongsikan. Ini pun sebab members desak nak gambar-gambar ni. Nak tak nak update je la dekat blog, malas nak upload dekat facebook. Buat semak je.. Tu pun members dah bagi kata putus, "Tak nak upload dekat blog, upload dekat wechat. Semua gambar!" Nak upload dekat wechat lagi la aku malas tahap gaban.

Ini semua gambar semasa Jamuan Akhir Pengawas 2013 pada 22 Oktober di Hotel Syuen, depan Parkson Ipoh. Ok. Hari tu pelajar tingkatan 4 ada papers lagi, tapi nasib baik la satu paper je hari tu, Kertas Sejarah 3. Lepas habis jawab Sejarah Kertas 3, pengawas tingkatan 4 (aku leteww..) terus bergerak ke hotel.

Macam biasa, naik bas tetap nak duduk dekat dengan members sekalian. Mana boleh berpisah. "Kami buddies, takkan terpisah. Kamceng bersama." lol. Sampai sana semua perut dah berbunyi. Lapar sebab tak breakfast, simpan perut untuk jamuan lunch ni.

Lepas makan, biasalah perempuan kan.. Asyik nak selca je kerjanya. "Tidak termasuk aku, okay. Aku tak suka selca. Tapi members aku desak jugak suruh aku join camwhore tu." Jadi aku dan members lain keluar dari restoran hotel tu merayap cari port lawa nak snap the memories. Hmm, banyak masa dibuangkan untuk snap the memories je. Lepas tu ketawa tak ingat dunia. lol. Kebetulan pula dekat hotel, masa tu ada pameran lukisan dan penulisan. "Aku tak nak cerita pasal pameran tu dekat entri ni. Insya Allah untuk entri seterusnya, aku cerita pasal pameran lukisan tu."

Dah habis waktu lunch, pengawas sekalian balik semula ke sekolah. Sama macam semasa pergi, aku dan members lain duduk sama-sama. Kamceng together la katakoo.. Ooyeah! Btw, tahun ni aku tak ada luck. Sobs. Tidak cukup bertuah untuk memenangi lucky draw. Tsk! Members aku cakap, yang menang lucky draw tu kebanyakannya ambil ais kacang dulu sebelum menang. lol. Entah apa-apa je. Takde kena-mengena langsung .__. Dan members aku namakan peristiwa tu sebagai, 'Sumpahan Ais Kacang'. lol. 

























Gambar yang terpilih je ada dalam blog ni. Derp face, mohon tak dibenarkan ada dalam blog ni. Sekian.
Sayonara.

Tuesday, August 27, 2013

Album: BEAST - Hard To Love How To Love

Assalamualaikum.

Okay. I am so happy today because finally my Hard To Love How To Love album arrived safely to my house. It's was a long time I waiting for the album. Oh yeah! I've got Junhyung's photocard. Ok. I'm kinda sad because I want Dongwoon's photocard but I got Junhyung's photocard. Sobs ._.

The service are so good. They sent the poster in a tube and they gave me special price for the album because I'm one of the early bird person. And they gave me special gift which is BEAST photocard. I'm so happy. I really can't breathing properly because I am so happy like a kid. "Breathe in, breathe out.." *singing BEAST' Soom song* \(@ ̄∇ ̄@)/












Sayonara.


It's okay to protect what you love. It's okay to cry and express your feelings..❞ — Junhyung

Saturday, August 17, 2013

Photoshoot: Free & Alone



Look at the sky. We are not alone. The whole universe is friendly to us and conspires only to give the best to those who dream and work.❞  — Abdul Kalam 



Assalamualaikum. 

Again, I asked El to be my model for today's photshoot. I am so lucky because now he is in good mood and he want to be my model. I really need to find new model, in case El don't want to be my model someday. The new model will be 'spare' model for me. lol. 

Ooyeah. For today's photoshoot I named it as Free & Alone. Sometimes it was a good to be free. But sometimes when we always feel free, we will feel alone. Like nobody with us. We feel like no ones loves us and we feel very alone. Alone and like no one exist in this world. Only us.













Sorry for my broken English.
Sayonara.